Σάββατο 14 Απριλίου 2012


Κυριακή του Πάσχα αύριο!!!
Τα σχολεία έχουν κλείσει και τα παιδιά περνούν ανέμελα τις διακοπές τους στο χωριό Οι μεγάλοι ετοιμάζονται να κλείσουν τις δουλειές, τους εν όψη της μεγάλης γιορτής. Όλοι ετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός!!! Οι νονοί αγόρασαν στα παιδιά λαμπάδες ,παιχνίδια, ρούχα κ.λ.π. Τα πάντα αρχίζουν να προσαρμόζονται στις γιορτινές συνθήκες αυτού του γεγονότος! Βέβαια ο καιρός έχει αρχίσει να μας παιδεύει και να κάνει κόλπα, βάζοντας τους περισσότερους στην σκέψη της ανάστασης με παλτό αφού βρέχει και κάνει κρύο. Το Πάσχα φέτος θα είναι ξεχωριστό με ότι γίνεται γύρω μας! Κακός καιρός, κρίση, λίγα χρήματα! Το γιορτινό τραπέζι σίγουρα δεν θα είναι όπως παλιά! Θα έχει λιγότερα τρόφιμα και ποτά και πολύ πολύ μυστήριο αφού όλα φαίνονται μη προβλέψιμα!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε εσάς και στις οικογένειες σας και μια ακόμη καλύτερη ανάσταση!

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΣΠΙΤΑΛΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΣΠΙΤΑΛΙ ΛΕΜΕΣΟΥ



ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΙΤΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΜΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΔΩΣΑΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΧΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Βοήθεια στη Μητρόπολη από το Σπιτάλι Λεμεσού και αδελφοποίηση με το Σπιτάλι μας!









Τόνους με τρόφιμα και ρουχισμό προσέφεραν στη Μητρόπολη Μεσσηνίας οι κάτοικοι του χωριού Σπιτάλι, που βρίσκεται στην Κύπρο, κοντά στην πόλη της Λεμεσού. Αυτό συνέβη την Παρασκευή το πρωί, ενώ το βράδυ οι Σπιταλιώτες της Κύπρου επισκέφτηκαν το χωριό μας και πραγματοποιήσαμε αδελφοποίηση των δύο χωριών!
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Σπιταλίου Λεμεσού Ανδρέας Κωνσταντίνου και ο αναπληρωτής πρόεδρος Αντώνης Αντωνίου έφτασαν το πρωί στο Άσυλο Απόρων Ανιάτων, στα Γιαννιτσάνικα, και παρέδωσαν ένα κοντέινερ με βοήθεια, την οποία συγκέντρωσαν οι κάτοικοι του χωριού, που ανέρχονται σε 350 περίπου. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, που τους ευχαρίστησε θερμά.
Ο Κύπριος πρόεδρος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι έφερε, όχι βοήθεια, αλλά την αγάπη των συγχωριανών του προς την Ελλάδα και, φεύγοντας, θα πάρει την αγάπη των Ελλήνων. Όπως πρόσθεσε, οι Κύπριοι αισθάνονται για τη χώρα μας, όχι συμπόνοια για τις δυσκολίες που περνάει, αλλά εκτίμηση και αναγνώριση για όσα έχει προσφέρει η Ελλάδα στην Κύπρο και, κυρίως, για το ότι από το 1974 και μετά έχει σπουδάσει χιλιάδες Κύπριους.
Επίσης, εξέφρασε το θαυμασμό του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Άσυλο, σημειώνοντας ότι τον εντυπωσίασαν οι άριστες συνθήκες και η καθαριότητά του.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Ασύλου, πατήρ Ευστάθιος Μπουρούτας, ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο και τους κατοίκους του Σπιταλίου Κύπρου και ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί τα έργα τους.
Από το «δικό μας» Σπιτάλι, τους Σπιταλιώτες της Κύπρου συνόδευσε ο αδελφός του προέδρου της κοινότητας, Λάμπρος Ανδριανόπουλος.
Σύντομα θα έχουμε τα βίντεο με τις ομιλίες του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και των δύο προέδρων καθώς και φωτογραφίες από την τελετή αδελφοποίησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012











Η μεγαλύτερη σε διαστάσεις ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ κυματίζει υπερήφανα στο χωριό Σπιτάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Τιμώντας του ήρωες της 1ης Απριλίου του 1955-59, η κοινότητα Σπιταλίου στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου ανύψωσε τη σημαία στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Αννας στην κοινότητα.

Η σημαία έχει μέγεθος 22,5 Χ 37,5 μέτρα, εμβαδόν 843,75 τμ και βάρος 110 κιλά.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με μνημόσυνο των πεσόντων. Ομάδα Εφέδρων Καταδρομέων μετέφερε φλόγα από κρησφύγετο της περιοχής και από το Κάστρο της Φασούλας.

Στη συνέχεια ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ποιήματα από μαθητές και ελληνικούς χορούς.

ο κάμπος

ο κάμπος

απο ψηλα

απο ψηλα