Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.......... ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!!!






Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς σήμερα στο ποτάμι του χωριού! Οι ασυνείδητοι ...κύριοι των ελαιοτριβείων ρίχνουν τα λύματα των εργοστασίων τους στα ποτάμια αδιαφορώντας για τις τεράστιες οικολογικές ζημιές που προκαλούν στην φύση!

Όλα τα ποτάμια και ρέματα της Μεσσηνίας δέχονται απόβλητα ελαιοτριβείων κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο λιόσμος είναι ιδιαίτερα περιεκτικός σε τοξικές ουσίες και σκοτώνει όλους του μικροοργανισμούς που ζουν στα γλυκά νερά των ποταμών. Ιδιαίτερα σήμερα που το νερό είναι ένα πολύτιμο και δυσεύρετο αγαθό τόσο για άρδευση όσο και για πόση αλλά και για τόσα ψάρια που ζουν ή αναπαράγονται στα γλυκά νερά, τα ποτάμια αυτά αχρηστεύονται και τα νερά τους αναγκαστικά πρέπει να καταλήξουν στην θάλασσα και να χαθούν.

Είναι ιδιαίτερα επιβεβλημένο τα ελαιοτριβεία να επεξεργάζονται τα απόβλητά τους διοχετεύοντας τα σε ειδικές δεξαμενές όπου στην συνέχεια μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν ως φυσικό λίπασμα ανακυκλώνοντας έτσι το πρωτογενές υλικό και κρατώντας καθαρά τα πολύτιμα νερά των ποταμών.

Συγχαρητήρια λοιπόν κύριοι!! Είσαστε υπόλογοι απέναντι στην φύση, στον κόσμο π αφήνετε στα παιδιά σας και απέναντι στις μελλοντικές γενιές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ο κάμπος

ο κάμπος

απο ψηλα

απο ψηλα