Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΟΧΙ

28η Οκτωβρίου σήμερα. Μια επέτειος, ένας θρύλος, μια μνήμη κι ένα χρέος.
Μας θυμίζει την άμυνα στην Ιταλογερμανική, φασιστική επιδρομή.
Αυτή την ιστορική στιγμή μας δείχνει πως μεγαλύτερο αγαθό από το αγαθό της ελευθερίας δεν υπάρχει.
Το «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Είναι σταθμός με βαθύ νόημα γιατί θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου
με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας.
Σαν σήμερα όμως μας έρχονται κ άλλες μνήμες στο νου μας. Όλοι από εμάς έχουμε πει ποιήματα αυτήν την ημέρα στις σχολικές μας εκδηλώσεις.
Προετοιμασία ολόκληρη την εβδομάδα νωρίτερα και το.. άγχος να μην κομπιάσουμε μπροστά στο κοινό που μας παρακολουθούσε. Όπως και τα μεγαλύτερα από εμάς παιδιά, αυτά του γυμνασίου και του λυκείου, που κάθονταν πίσω πίσω και μας έκαναν αστείες γκριμάτσες για να γελάσουμε την στιγμή που λέγαμε το ποίημά μας.. Θυμόμαστε ακόμα το χειροκρότημα που εισπράτταμε στο τέλος από γονείς και λοιπούς Σπιταλαίους που έρχονταν στην γιορτή μας, μετά την δοξολογία της εκκλησιάς να μας παρακολουθήσουν.
Το τραπεζάκι που είχαμε με τα γλυκά στον προθάλαμο για να.. κεράσουμε τους καλεσμένους μας φεύγοντας..
Σήμερα το σχολείο είναι κλειστό.. εδώ και 10 χρόνια και μαζί μ αυτό αποτελούν παρελθόν και οι σχολικές εκδηλώσεις τέτοιες ημέρες.
Όλοι εμείς όμως που τα ζήσαμε αυτά αισθανόμαστε τυχεροί και έχουμε πάντα αυτές τις αναμνήσεις βαθιά μες στο μυαλό μας. Χρόνια πολλά σε όλους..

Όσο για την φωτογραφία είναι από την σχολική χρονιά 1992-93.
Η δασκάλα μας είναι η κυρία Μαρία και τα παιδιά από δεξιά προς τ αριστερά είναι: Καλογεροπούλου Σωτηρία, Αγγελόπουλος Μάρκος, Παναγιωτόπουλος Παύλος, Αναστασοπούλου Στέλλα, Αναστασόπουλος Νίκος, Αντωνόπουλος Γιώργος, Αναστασόπουλος Κώστας, Αντωνοπούλου Βαγγελίτσα, Λογιώτη Σταυριάννα , Ανδριανοπόυλου Βούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ο κάμπος

ο κάμπος

απο ψηλα

απο ψηλα